Witte plekjes op nagels

Witte plekjes op nagels

Witte plekjes op nagels duidt op Zink problemen

Wanneer je witte plekjes op de nagels hebt, wijst dit op een zink tekort. Ook een silicium tekort kan hierbij mogelijk zijn, waarbij de nagels dan ook verticale groeven vertonen. Silicium is een basaal element dat alles met ons bindweefsel te maken heeft, huid, haar en nagels. Silicium is de basis ten behoeve van de opname van andere mineralen.

Wanneer ontstaat een zink tekort?

Zink heeft een belangrijke funktie t.a.v. het immuunsysteem. Zink is betrokken bij de opbouw van eiwitten (hier is ons lichaam voortdurend mee bezig), is nodig voor het vervoer van zuurstof dmv de rode bloedlichaampjes, nodig voor de eiwit-  en koolhydraatstofwisseling, nodig voor het insulinetransport, belangrijk bij de wondgenezing door een funktie binnen de celwand, funktie bij het testosterontransport en bevindt zich in het sperma, zink is nodig voor de vorming van een co-enzym, dat nodig is voor het gebruik van vitamine A (bij gebrek nachtblindheid), bij  zinkgebrek is de geur- en smaakfunktie gestoord, binnen het immuunsysteem als onderdeel van SOD, een anti-oxydantfunktie.

Kortom zink is een zeer belangrijke stof.

Hoe ontstaat een zink tekort

Wanneer de glucose huishouding niet in orde is, kan er een zinktekort ontstaan. Wanneer er niet voldoende insuline aangemaakt wordt, wordt er geen calcium en zink meer uit de urine teruggewonnen. Ook de calcium verdwijnt dan gewoon uit het lichaam., waardoor verzuring en bijv. ook osteoporose kan ontstaan. Maar ook bij mannen ontstaat er gemakkelijk een zinktekort, bij iedere zaadlozing is er verlies van zink.

Haaruitval kan ook een symptoom zijn van zinktekort. Verder: een gebrekkige eetlust door verandering van geur en smaak, een schubbende huid, dermatitis en psoriasis, verminderde afweer tegen infekties, anorexia, grooeistoornissen, onvruchtbaarheid, depressies, astma, bronchitis, artritis etc.

De glucose huishouding heeft alles te maken met voeding, maar ook met stress, werking van de alvleesklier.

Wanneer de alvleesklier te lang geactiveerd is geweest, put hij uit en kan daardoor minder spijsverteringsenzymen aanmaken (allerlei spijsverteringsproblemen en darmproblemen en dus weerstandsproblemen)  en minder insuline produceren( de weg naar diabetes  type 2).

Simpele witte plekjes op de nagels kunnen dus een symptoom zijn met veel achterliggende oorzaken, waarvan het belangrijk is ze te behandelen om erger te voorkomen.

Op de Esteck / EIS Bodyscan en de Metatron Hunter  wordt de werking van de alvleesklier aangegeven, of er stress is, of er teveel of te weinig spijsverteringsenzymen worden geproduceerd, of er teveel of te weinig insuline wordt geproduceerd, de werking van de lever etc.

Sowieso, ook wanneer al deze klachten nog niet bestaan en er wel een zinktekort is, wordt dit aangegeven. Er kan daardoor adequaat op de klachten ingespeeld worden.

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans