Doorbloeding problemen

Doorbloedingsproblemen

Doorbloeding

Doorbloedingsproblemen kunnen zich op verschillende manieren uiten.

Men is kouwelijk, heeft koude handen en voeten. Ook kun je pijn in de benen hebben of juist rusteloze benen.

Voor deze doorbloedingsproblemen zijn dan ook verschillende oorzaken aan te wijzen.

Door de EIS lichaamsscan komt naar boven of bijv. de schildklier niet voldoende werkt, waardoor men kouwelijk is. Verder wordt ook duidelijk of er doorbloedingsproblemen zijn doordat er een verhoogde afzetting is van cholesterol in de aderwanden en de aderen dus van lieverlee dichtslibben. Ook ontstekingen kunnen hierdoor ontstaan, waardoor ook risico op trombose.

Minder doorbloeding betekent minder zuurstof toevoer naar de weefsels. Hierdoor kan ernstige pijn ontstaan: bijv. etalagebenen, maar ook huidklachten en de beruchte (poly)neuropathie.

In het hoofd kan er een verminderde doorbloeding zijn, waardoor er minder zuurstof naar de hersenen getransporteerd wordt en waardoor er verzuring kan ontstaan. Je kunt dan migraine hebben of een drukkend gevoel op het hoofd.

Ook in de darmen kan de doorbloeding gestoord zijn, waardoor bijv. obstipatie kan ontstaan.

Het orthomoleculaire behandeldoel van doorbloedingsproblemen is vaatverwijding, betere doorbloeding van de haarvaatjes, maar ook verhindering van het afzetten van cholesterol in de aderwanden. Dit alles kan op een natuurlijke manier. Zonder gebruik van statines.

Naast de Esteck scan wordt dmv de Vitamine K meter de conditie van de vaten gemeten:

 

De Vita K Meter meet de vasculaire karakteristieken op de volgende wijze:

 

- De hartslag creëert een drukgolf, die door een elastische aorta wordt opgevangen (de vaatwand pulseert hierdoor), waardoor de voortstuwing van het bloed gematigd is.

 

- Bij een verstijfde aorta vindt geen of nauwelijks uitzetting plaats, waardoor de versnelling van de bloedstroom in voorwaartse richting veel groter is.

 

- Die versnelling zet zich voort in de kleinere bloedvaten en de microcirculatie, bijvoorbeeld in de vingers. APG is de techniek die gebruikt wordt om die versnelling te meten. Deze is rechtstreeks gecorreleerd aan de karakteristieken (o.a. stijfheid) van de grote vaten, waaronder de aorta.

 

- Omdat een lage vitamine K status (naast roken) de belangrijkste reden is voor vaatverstijving kan men uit de verkregen waarden en de leeftijd van de patiënt ook de kans berekenen op een subklinisch vitamine K tekort.

 

Scores

 

De Vita K Meter geeft een score weer (1 t/m 6). Deze scores zijn berekend aan de hand van de versnelling van de bloedstroom die door de hartslag veroorzaakt wordt. De technologie die dit kan meten is de Accelerated PlethysmoGraphy (APG). De APG scores zijn schematisch weergegeven in het volgende plaatje, waaruit de mate van aderverkalking blijkt.

 

APG Vermeer Index

 

Door de APG-score te combineren met de leeftijd kan men een advies geven (leefstijl, suppletie, etc.) aan de hand van de Vermeer Index.

De vitamine K meter is een niet invasief medisch apparaat voor een snelle screening van de bloedvaten. Is ontwikkeld door de Universiteit van Maastricht in samenwerking met Prof.Dr.Cees Vermeer

 

 

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans