Orthomoleculaire therapie bij gezondheidsklachten

Orthomoleculaire therapie en behandelplan

Wanneer u voor een orthomoleculair consult komt, wordt een anamnese afgenomen, dit is een vraaggesprek en betreft al uw gezondheidsklachten tot nu toe. Bij het maken van de afspraak krijgt u een lijst met vragen toegestuurd, die u ingevuld aan mij retourneert tot uiterlijk 3 dagen vóór de afspraak. Deze lijst zal vooraf door mij worden doorgenomen en in de anamnese worden meegenomen.

Tevens wordt er een test mbt de neurotransmitters dopamine, serotonine, GABA en acetylcholine aan u toegezonden.

Hieruit blijkt of deze voldoende zijn of dat er tekorten bestaan.  Neurotransmitters zijn de basis van uw herstelmechanisme, maar heeft ook alles te maken met uw psychisch welbevinden, uw funktioneren in de maatschappij en privé. U krijgt hiervan een rapport.

Het 1e consult zal minimaal 1,5 uur duren. 

Gezondheidsklachten behandeling

Gezondheidsklachten voeding en levensstijl

Tevens zal er een inventarisatie worden gemaakt van uw voedingspatroon, en ook zal nagegaan worden hoe dat bijgedragen kan hebben , samen met uw huidige levensstijl, aan het gezondheidsklachten patroon van het heden. Verder wordt er naar oorzaken en werkingsmechanismen gezocht die tot de gezondheidsklachten hebben geleid om dan de oorzaak aan te kunnen pakken.

Esteck / EIS / Metatron Hunter bodyscans en behandelplan 

Orthomedique is een van de weinige orthomoleculaire praktijken, die als 2e en 3e diagnostisch middel en ter bevestiging van de conclusie op grond van de anamnese, ëén of meerdere bodyscans maakt. Omdat er dan langs verschillende wegen naar verstoringen en oorzaken van de huidige klachten gezocht wordt kan een zo juist mogelijke conclusie worden getrokken, adviezen worden gegeven en een behandelplan op grond hiervan worden ingezet.

orthomoleculaire behandeling

Voedingsadvies en supplementen

De volgende stap is een orthomoleculair behandelplan opstellen, dat zal bestaan uit voedingsadviezen, gebaseerd op de Oer en Paleo-principes, dit betekent: voor zover mogelijk eten wat we altijd gegeten hebben in het verleden en dat aansluit bij de werkelijke behoeften van ons lichaam.

Verder zal dit voedingsadvies aangevuld worden met een bewegingsadvies en daarnaast zullen voedingssupplementen geadviseerd worden op basis van de geconstateerde tekorten van het lichaam en de verstoringen die zijn gemeten. Wanneer een lichaam de juiste stoffen aangereikt krijgt, heeft het de mogelijkheid zichzelf te regenereren. Ieder lichaam doet er altijd alles aan om weer tot herstel te komen, dit is een natuurlijke wetmatigheid.

De Metatron Hunter bodyscan biedt ook de mogelijkheid om de organen waar verstoringen zijn gemeten de juiste frequenties toe te dienen, waarmee het orgaan de richting van herstel in wordt gestuurd. Er wordt daarbij ook aangegeven wat het percentage van de versterking van de weefsels is.

De voedingsupplementen bestaan uit vitaminen, mineralen en lichaamseigen stoffen zoals aminozuren, dit zijn  basis grondstoffen voor alle lichaamsprocessen, waaronder neurotransmitter aanmaak , maar ook kan er gebruik gemaakt worden van fytotherapie of gemmo therapie (de grondstoffen hiervoor zijn plantenextracten of de knoppen van jonge planten, waarvan een extract gemaakt is), etc.

gezondheidsklachten behandelplan

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans