Gezondheid publicaties

HORMONALE KLACHTEN

HORMONALE KLACHTEN  publicatie dd 9 april 2014

Het leven van vrouwen kan grotendeels bepaald worden door haar hormonen, wel te verstaan het uit balans zijn van haar hormoonhuishouding.

ZIEKTEN MAAR VOOR 2% ERFELIJK

Wat de klachten ook zijn: tot en met borst-, eierstok- en baarmoeder(hals)kanker, het is allemaal terug te voeren naar voeding, levensstijl en daaruit voortvloeiend het funktioneren van de lever. Erfelijke faktoren zijn maar voor zo'n 2% de oorzaak van ziekten. Dat betekent dat je zelf dus veel kunt doen aan je gezondheid. Vaak weet men gewoon niet waar op te letten om deze verstoringen te voorkomen en de grootste boosdoener: stress is ook niet altijd te voorkomen. Natuurlijk zijn de toxines vanuit het milieu ook van groot belang bij hormonale verstoringen aangezien deze vaak de oestrogeen receptoren van de cel bezetten en daardoor de oestrogeen balans verstoren. Wanneer een gezond voedingspatroon gehanteerd wordt, dat bestaat uit veel groenten en fruit, niet te veel vlees, vette vis, eieren, noten en zaden en men is in staat stress goed te hanteren, en ook nog voldoende beweegt, minimaal 2x per jaar een goede detoxkuur, waarbij het teveel aan de oestrogenen,ook van het pilgebruik, uitgewassen worden, zal men niet snel ziek worden en zullen er ook niet snel hormonale verstoringen optreden.De lever speelt in dit proces de belangrijkste rol.

AANDACHTSPUNT NR 1: LEVERFUNKTIE

Wanneer de processen in de lever die nodig zijn voor ontgifting en stofwisseling niet synchroon verlopen, en dit is afhankelijk van het bovengenoemde, ontstaan er verstoringen op hormonaal gebied, die zich bij de ene persoon bijv uiten in de vorm van heftige maandelijkse bloedingen, bij de ander weer met haaruitval of juist overbeharing. De belangrijkste verstoring is een teveel aan oestrogeen en geeft o.a. de volgende klachten: Traagwerkende schildklier,haaruitval, cystes in de borst, angsten, depressie, vleesbomen , premenstrueel syndroom (PMS), osteoporose, toegenomen bloedstolsels bij de menstruatie, uitblijven van de menstruatie/ onregelmatige menstruatie, hypoglykemie, vocht vasthouden, vet opslaan op buik, heupen, dijen en billen, gewichtstoename, slapeloosheid, prikkelbaarheid/ stemmingswisselingen/ depressieve gevoelens, gevoelige borsten/ gezwollen en eventueel pijnlijke borsten, hevige menstruatie , vermoeidheid, hoofdpijn of migraine, vaginale schimmelinfecties, candida, acné, magnesium tekort (geeft ook verkrampingen in de baarmoeder), zinktekort, endometriose.

TEKORT DHEA:

Maar er kan ook een tekort aan oestrogeen ontstaan bijv. door stress. Er ontstaat dan een tekort aan DHEA, een stof waaruit hormonen geproduceerd worden. Maar ook is dit mogelijk wanneer de voeding niet voorziet in de juiste vetten, wanneer er bijv een vitamine A en/of D tekort is of een tekort aan andere vitaminen en mineralen die als co-faktor noodzakelijk zijn voor bepaalde processen. Klachten bij verlaagd DHEA en oestrogeen: o.a. verlaagde weerstand , depressie, geheugen problemen, osteoporose, verminderde stress tolerantie, nachtzweten ,vaginaledroogheid, uitdroging slijmvliezen, opvliegers,blaasontstekingen,laaglibido,incontinentie,concentratieverlies, vertraagde wondgenezing, huidveranderingen: plooien en minder gladde huid, plooien bovenlip.

Het is dus van het grootste belang om de funktie van de lever te optimaliseren en ook eventueel het progesteron te verhogen. Dit kan allemaal op een natuurlijke manier.

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans