De relatie tussen celzouttherapie en de gezichtsdiagnose

"Wat zie jij er goed uit !"    

 "Wat is er met jou aan de hand ?" Schüssler ontdekte al snel dat innerlijke stofwisselingsstoornissen zich in het gezicht laten zien. Veranderingen in de huidstructuur door kleuringen, plooien, pigmentvlekken, bollingen enz. Voorbeeld: Bij een verzuring van het organisme door overmatig vlees- of koffiegebruik, laat zich in het gezicht een gelokaliseerde roodheid zien in vlindervorm over neus- en wanggedeelte, zgn. zuurmasker (acute situatie) of een rode kinpunt (chronische situatie). Deze verzuring laat zich met Natrium phosphoricum goed behandelen, zodat de roodheid verdwijnt. Dr. Kurt Hickethier (1891-1958), groot voorvechter van de celzouttherapie van Dr. Schüssler heeft systematisch onderzoek verricht over o.a. de gelaatskenmerken van tekorten, welke hij in 1923 publiceerde. Sindsdien heeft deze methode zich in de decennia daarna als haarscherpe (zelf)diagnose bewezen. Het grote voordeel van de gelaatsdiagnostiek is, dat men onafhankelijk van verschillende klachten het juiste celzout of celzouten kan kiezen. Nog een zeer belangrijk voordeel: Voordat de eerste klachten zich voordoen, is het zouttekort reeds in het gezicht te herkennen, in de meeste gevallen reeds zeer lang van te voren. Daardoor kan men met de gelaatsdiagnose het ontstaan van klachten voorkomen en de gezondheid behouden. De plaatsen in het gezicht waar de tekortkenmerken zich aftekenen, zijn de plaatsen waar de "reservevoorraad" celzouten normaal gesproken zijn opgeslagen.
Zijn deze opslagplaatsen uitgeput en kunnen ze door de biochemie niet voldoende aangevuld worden, dan tekent zich dat af als "tekortkenmerken".

 

 

Dr. Schüssler Celzouttherapie

Dr.Schüssler (1821 – 1898) was homeopathische arts die onderzoek deed naar mineraalstoffen in het menslijk lichaam. Hij ontdekte dat de meeste ziektes op een tekort aan mineraalstoffen terug te voeren zijn, en wel op een heel specifiek tekort, namelijk in de cel. Mineraalstoffen zijn de bouwstoffen en bedrijfstoffen van de cel. Schussler kwam tot het inzicht, dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam, ontstaat door het aanvullen van de tekorten.

  • Celzouten werken als prikkel
  • Celzouten hebben een regulerende werking
  • Celzouten vullen aan
  • Celzouten werken als drager van informatie en energie

Celzouten zijn minerale verbindingen die gevormd worden uit enkelvoudige mineralen, die we via onze voeding binnenkrijgen. Ze zijn van levensbelang voor de goede werking van de stofwisseling. De stofwisseling verwerkt alles wat op ons afkomt, zowel materieel als psychisch(ook onze hersenen werken op basis van stofwisselingszouten).
Als de stofwisseling door een gebrek aan celzouten niet kan verwerken wat ze te verwerken krijgt, ontstaat er disbalans en krijgen we gezondheidsklachten. Klachten die ontstaan doordat de individuele biochemie van het lichaam niet in staat is het tekort aan celzouten aan te vullen. De celzouttherapie bestrijdt niet het symptoom maar is er op gericht de stofwisseling weer optimaal te laten functioneren. Het is een risicovrije therapie, omdat celzouten lichaamseigen stoffen zijn en daarom zeer geschikt voor zelfzorg voor jong en oud.

 

Afbeeldingsresultaat voor celzouttherapie gezichtsdiagnose

 

 Afbeeldingsresultaat voor celzouttherapie gezichtsdiagnose

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans