Cholesterol problemen

Cholesterol en hart- en vaat ziekten

Er bestaat veel angst voor een te hoog cholesterol gehalte in het bloed.
Maar weet u dat een cholesterol van 4 mmol/l net zo gevaarlijk is als een cholesterolgehalte van 10 mmol/l?

Cholesterol is een belangrijke stof, noodzakelijk voor tal van processen in het lichaam.

Te laag Cholestorol

Wanneer het cholesterol gehalte te laag wordt kunnen een aantal processen niet goed plaatsvinden en blijft  de produktie van belangrijke en noodzakelijke stoffen achterwege of vindt onvoldoende plaats. Hormoon produktie kan bijvoorbeeld een probleem worden door een te laag cholesterol. Een gestoorde hormoonhuishouding, menstruatrieklachten, onvruchtbaarheid etc. kunnen het gevolg zijn. Wanneer er onvoldoende testosteron geproduceerd wordt is dit een extra risicofaktor voor hart- en vaatproblemen, afgezien van de andere problemen die hierdoor ontstaan.

Ook door statine gebruik kunnen hormonale klachten ontstaan.

Te hoog Cholesterol

Sinds de anti-vet lobby zijn de hart- en vaat ziekten alleen maar toegenomen. Er moet dus een andere oorzaak zijn voor de hart- en vaatproblematiek.

Met betrekking tot cholesterol zijn er inmiddels een aantal zeer aan te bevelen boeken geschreven, o.a.:

  • "de cholesterol leugen"
  • "cholesterol is niet slecht voor uw gezondheid"

Het gaat erom dat een gezond voedingspatroon en gezonde manier van bewegen gehanteerd wordt.

Supplementen kunnen daarbij helpen een juist cholesterol gehalte te bewerken.

Het is ook belangrijk om te weten dat cholesterol een reparatiestof is, die aangemaakt wordt door de lever om  als door het lichaam gesignaleerd wordt dat de bloedvaten van slechtere kwaliteit worden. Kunt u zich nog herinneren dat in de middeleeuwen veel zeelieden op de grote vaart overleden aan scheurbuik? Zij kwamen vitamine C te kort. Daardoor kon er geen collageen/ elastine aangemaakt worden. Een stof die de bloedvaten nodig hebben om gezond te blijven. Vitamine C + aminozuren zorgen voor de produktie hiervan. Wanneer er dus een tekort is aan vitamine C, wat bij de meeste mensen het geval is, men heeft nl heel veel nodig en via de voeding komt maar een fractie binnen, kunnen er scheurtjes in de bloedvaten ontstaan. Als reaktie hierop gaat de lever de reparatiestof cholesterol aanmaken. Zo slim is ons lichaam. Ja dan is het cholesterolgehalte wel verhoogd wanneer er bloed geprikt wordt. U kunt raden wat één van de risico's is van cholesterol verlagers.

Cholesterol en statine medicatie

Weet u trouwens dat het gebruik van statines de produktie van Q10 in de mitochondrieën (de energiefabriekjes in vrijwel alle cellen van ons lichaam) blokkeert?
Q10 is een stof noodzakelijk voor onze energie en heeft tevens een anti-oxidant funktie. Heel belangrijk dus. Wanneer deze produktie achter blijft, ontstaan sowieso klachten van vermoeidheid.

De meeste mitochondriën bevinden zich  in onze spieren. Klachten door gebruik van statines en dus Q10 tekort kunnen zijn: vermoeidheid, depressie, burn-out, cognitieve stoornissen, obesitas en sarcopenie, neuro degeneratiev e aandoeningen, autisme, onvruchtbaarheid, vermindering van fysieke prestaties. Mitochondriën zijn betrokken bij het ontstaan van de meeste chronische of ook opkomende beschavingsziekten.

Cholesterol behandeling

De suppletie die ik adviseer is gericht op betere doorbloeding, verlaging van cholesterol, wanneer dit inderdaad ongezond te hoog is en meer energie.

Met behulp van de Esteck/EIS bodyscan  wordt aangetoond of  de viscositeit van het bloed te hoog is en ook wordt zichtbaar welke invloed dat heeft op de bloeddruk, de kransslagaders, druk in de verschillende hartkamers, de halsslagaders, maar ook op de doorbloeding in de rest van het lichaam.

Met name de Esteck bodyscan gaat bijzonder ver in de meting van hart en vaat gezondheid.

Ook de hormonale status wordt bekend dmv deze scan.

Verder geeft de Esteck / EIS lichaamsscan aan of er sprake is van arteriosclerose (ader verkalking) of er risico is op trombose of er ontstekingen zijn in de aderwand. In korte tijd geeft de Esteck / EIS scan heel veel medische informatie, waar direct op ingespeeld kan worden op een natuurlijke manier, die niet belastend is voor het lichaam.

Wanneer er na bijvoorbeeld een maand weer een Esteck / EIS scan gemaakt wordt, is direct zichtbaar of de cholesterol behandeling effect heeft gehad en of we op de juiste weg zijn of nog iets moeten bijsturen wat suppletie en voeding betreft.

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans