Hart- en vaat problemen

Hart- en vaatproblemen/hoge bloeddruk

We hebben inmiddels een behoorlijke anti-vet lobby achter de rug, maar de cijfers voor hart- en vaatziekten zijn nog nooit zo hoog geweest.

Kennelijk zijn er andere faktoren die tot hart- en vaatziekten leiden. En wat heel belangrijk is wanneer er eenmaal hart- en vaatproblemen zijn, wat is hier dan aan te doen. Doel is om zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te kunnen funktioneren.

Lichaamsbeweging gezond voor het hart

Gezond en aktief gaan samen. Dat betekent dus dat lichaamsbeweging een heel belangrijke component is, waarbij training van het uithoudingsvermogen voorop staat. Maar ook het vermogen van het hart om zich na inspanning weer aan te passen aan de normaal situatie.

Wanneer er geen lust tot bewegen is, is dat al een teken aan de wand.

Gezonde voeding, ook voor het hart

Uit de anti-vet lobby blijkt wel dat het inzicht bestaat dat voeding toch wel een belangrijke component is.

Maar ook de situatie waarin mensen leven: stress of  ontspannen in het leven staan, maakt het verschil of men al dan niet hart- en vaatproblemen ontwikkelt.

Orthomoleculaire behandeling hart- en vaat problemen

Mijn werkwijze is na de anamnese een EIS lichaamsscan maken. Daardoor wordt zichtbaar of er hart-en vaatproblemen bestaan en in welke mate.

Naast de EIS scan wordt de conditie van de bloedvaten gemeten dmv de vitamine K meter.

De Vita K Meter meet de vasculaire karakteristieken op de volgende wijze:

- De hartslag creëert een drukgolf, die door een elastische aorta wordt opgevangen (de vaatwand pulseert hierdoor), waardoor de voortstuwing van het bloed gematigd is.

- Bij een verstijfde aorta vindt geen of nauwelijks uitzetting plaats, waardoor de versnelling van de bloedstroom in voorwaartse richting veel groter is.

- Die versnelling zet zich voort in de kleinere bloedvaten en de microcirculatie, bijvoorbeeld in de vingers. APG is de techniek die gebruikt wordt om die versnelling te meten. Deze is rechtstreeks gecorreleerd aan de karakteristieken (o.a. stijfheid) van de grote vaten, waaronder de aorta.

- Omdat een lage vitamine K status (naast roken) de belangrijkste reden is voor vaatverstijving kan men uit de verkregen waarden en de leeftijd van de patiënt ook de kans berekenen op een subklinisch vitamine K tekort.

Scores

De Vita K Meter geeft een score weer (1 t/m 6). Deze scores zijn berekend aan de hand van de versnelling van de bloedstroom die door de hartslag veroorzaakt wordt. De technologie die dit kan meten is de Accelerated PlethysmoGraphy (APG). De APG scores zijn schematisch weergegeven in het volgende plaatje, waaruit de mate van aderverkalking blijkt.

APG Vermeer Index

Door de APG-score te combineren met de leeftijd kan men een advies geven (leefstijl, suppletie, etc.) aan de hand van de Vermeer Index.


De vitamine K meter is een niet-invasief medisch apparaat voor een snelle screening van de conditie van de bloedvaten.

Is ontwikkeld door de Universiteit van Maastricht in samenwerking met Prof Dr. Cees Vermeer

Behandeling geschiedt dmv supplementen en een persoonlijk voedingsadvies , vergezeld van een bewegingsadvies. Deze supplementen hebben geen negatieve bijwerkingen, zoals reguliere medicijnen.

Het cholesterol gehalte kan op een natuurlijke manier naar beneden gebracht worden, mensen krijgen meer energie.

Wanneer de (krans)slagaders dreigen dicht te slibben wordt dit zichtbaar op de EIS lichaamsscan. Hier zal dan direct op ingespeeld worden dmv supplementen.

Statines

Statines hebben in zich dat ze het vermogen tot energie aanmaak in de cel blokkeren, waardoor heel veel mensen die statines gebruiken alleen al daardoor heel vermoeid zijn, afgezien nog van datgene dat deze medicatie op levernivo met hen doet, waardoor nog eens extra vermoeidheid en klachten kunnen ontstaan.

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans