Moe gevoel en vermoeid

Vermoeidheid en moe gevoel

Vermoeidheid en moe gevoel/ burn-out

Heel veel mensen klagen over vermoeidheid en op zich is dat een vrij algemeen symptoom wanneer er iets aan de hand is in het lichaam of de psyche.

Vermoeidheid en psyche

Wanneer er niet voldoende uitdaging is in je leven, wanneer je niet tevreden bent met je leven, het anders zou willen, maar geen mogelijkheid ziet om dingen te veranderen, dan kan er een gevoel komen, waardoor je als het ware lam gelegd wordt. Lusteloosheid, helemaal geen zin meer om de dingen te ondernemen die je eerst wel aanspraken en daaruit voortvloeiend een vermoeidheid of moe gevoel, die dus eigenlijk een psychische oorzaak heeft. Het gevoel klem te zitten, geen keuze te hebben, de regie niet over je eigen leven te hebben, heeft een grote impact op je psyche. Je merkt dan dat wanneer je uit je eigen leefwereld komt, er is een verandering of een gesprek met iemand, die vermoeidheid er ineens niet meer is, maar weer terugkomt, zodra je weer in het dagelijks patroon terugkeert.

Een andere oorzaak van een vermoeid gevoel kan een context  probleem zijn, maw je eigen mogelijkheden stemmen niet overeen met datgene dat er van je gevraagd wordt etc.
Misschien is je leven uit balans doordat werk, ontspanning, privé leven niet in de juiste verhouding zijn. Burn-out kan het gevolg zijn.

Lichamelijke oorzaken vermoeidheid

Andere oorzaken van "een moe gevoel" of vermoeidheid kan een probleem zijn met je biologisch ritme. Het leven dat je leidt is niet in overeenstemming met je biologische klok. Je bent eigenlijk een avondmens, maar je werk eist van je dat je 's morgens om 6 uur al begint.

Maar er zijn natuurlijk ook tal van lichamelijke oorzaken mogelijk, waardoor iemand een "moe gevoel" heeft.
Bijv. jonge mensen, waarvan het lichaam zich volop aan het ontwikkelen is, hebben wel de juiste bouwstoffen nodig.

Wanneer een huis geen goede fundering heeft en slechte bouwmaterialen, kunnen er op termijn problemen ontstaan.

Wanneer deze jonge mensen dan ook nog flink lichamelijk bezig zijn, hetzij door sport of bijv. het fietsen van en naar school of veel lichamelijk werk verrichten en zich voeden met voeding, die geen voedingswaarde in zich heeft, maar alleen maar vulling is, kun je op termijn problemen verwachten.

Moe gevoel bij Vrouwen en meisjes

Bij vrouwen en meisjes komt er dan nog extra bij dat ze flink kunnen menstrueren, waardoor zomaar een ijzer gebrek kan ontstaan, waardoor vermoeidheid. De energie is op, zo voelt het, en dat kan ook daadwerkelijk zo zijn.

Relatie vermoeidheid en Immuun systeem

Wanneer iemand zonder het te merken een laaggradige ontsteking bijv. in de darmen heeft, hoeft dit geen buikklachten te geven, dus wordt het ook niet als zodanig opgemerkt.

Wanneer het immuunsysteem in rust is verbruikt het ongeveer 3 % van de totaal beschikbare hoeveelheid energie. Wanneer het geactiveerd is doordat er bacteriën of een virus is binnengedrongen, waar het lichaam tegen beschermd moet worden, kan het immuunsysteem gemakkelijk 30% of zelfs meer gebruiken om zichzelf in stand te houden om het gevaar te elimineren. De beschikbare energie wordt normaal gesproken volgens een bepaalde verhouding verdeeld over alle organen en systemen in het lichaam.

Wanneer het immuunsysteem extra energie nodig heeft, omdat het aan het werk moet, moet deze extra energie ergens vandaan komen.

Dit wordt bijv. bij de spijsverteringsorganen weggehaald of bij de geslachtsorganen of bij de spieren. Het hart en het hoofd zullen zichzelf wel beschermen, maar toch moeten ook zij het doen met minder energie. Wist u dat bij een bloedvergiftiging de patiënt niet overlijdt aan de bacterie, maar door het feit dat het immuunsysteem 100% van de energie vraagt om het gevaar te elimineren. Aangezien dat niet mogelijk is, overlijdt de betreffende persoon.

Alles draait om energie.

Alles gaat ook om de juiste verdeling van de energie.

Wanneer een ontsteking in de darm of waar dan ook in het lichaam niet binnen 42 dagen adequaat opgelost kan worden, schakelt het immuunsysteem over van mitochondriale ademhaling op cytoplasmatische ademhaling, omdat dit systeem goedkoper is wat de energie betreft en omdat het immuunsysteem op deze manier uit alle mogelijke stoffen die het uit het lichaam rooft macro- moleculen kan maken, die het overal in kan zetten als brandstof om zichzelf steeds weer te reactiveren.

Het immuunsysteem heeft dan echter niet meer de mogelijkheid om krachtig te reageren en hierdoor blijft de ontsteking sluimerend, laaggradig, in het lichaam aanwezig.

Dit blijft dan permanent teveel energie vragen, terwijl bepaalde stoffen weggeroofd worden, bijv aminozuren uit de darmwand en/of spieren, waardoor hier tekorten ontstaan.

Zo wordt er steeds weer een andere stof gekozen door het immuunsysteem om toch nog maar enigszins terug te kunnen vechten, want de desbetreffende bacterie of virus is nog steeds aanwezig. De volgorde van de keuzes die hierbij door het immuunsysteem gemaakt wordt, is individueel bepaald. Wel is het zo dat het immuunsysteem van alle mensen met reuma dezelfde weg gekozen heeft. Ook dat het immuunsysteem van alle mensen met Alzheimer dezelfde weg gekozen heeft.

Bovenstaand is ook één van de mogelijke oorzaken van vermoeidheid of het ervaren van een "moe gevoel".

Andere oorzaken van vermoeidheid

Een andere oorzaak van vermoeidheid kan liggen in een belasting door zware metalen, pesticiden, milieu toxinen, waardoor het lichaam extra belast wordt.  Met name de lever zorgt voor de ontgifting van het lichaam. Hij heeft een capaciteit van 300%, maar teveel is op een gegeven moment gewoon teveel. Als de lever het niet meer aankan, zullen de nieren nog een gedeelte voor hun rekening nemen, maar er blijven dan teveel giften in het lichaam achter. Dit kan o.a.  ernstige vermoeidheid geven.

Teveel eten of te vaak eten. Niet de juiste voeding, dit kan ongezonde voeding zijn, maar ook voeding waarvoor een allergie of overgevoeligheid bestaat , kan zelfs onbewust zijn, kan vermoeidheid geven.

Wanneer de werking van de schildklier verminderd is, deze kan ook uitputten door langdurige ontstekingsprocessen, geeft dit vermoeidheid.

Schimmels en parasieten, die zich door het hele lichaam kunnen begeven, kunnen een ernstige vermoeidheid geven.

Simpelweg het teveel van je lichaam gevraagd hebben gedurende een bepaalde periode, waardoor je bepaalde stoffen verhoogd verbruikt hebt en er daardoor tekorten zijn ontstaan, kan vermoeidheid geven. Herstel kan jaren duren wanneer het lichaam niet de juiste stoffen krijgt aangevuld. Overbelasting, hetzij psychisch dan wel lichamelijk geeft veel stress en daardoor erg veel gifstoffen voor het lichaam, waardoor het ernstig belast wordt. Het lichaaam is altijd op zoek naar evenwicht. De gifstoffen verstoren dit evenwicht. De verzuring die hierdoor optreedt geeft ernstige stress voor lichaam en psyche. Om het evenwicht weer te bereiken, waar het lichaam dan dag en nacht mee bezig is, worden erg veel stoffen verhoogd gebruikt die gewoon niet voldoende voorhanden zijn. Daardoor zegt het lichaam op een gegeven moment: het is genoeg geweest. Ik ben moe. Ik heb tijd voor herstel nodig. Maar dus ook de juiste voedingsstoffen. Wanneer dit niet gesuppleerd wordt is het een herstelproces van jaren. Ook mag je hopen dat er gedurende deze periode dan weer niet een andere verstoring langs komt, anders blijf je in hetzelfde kringetje ronddolen. Verder wordt je doordat er verstoringen zijn vatbaarder voor allerlei andere ziekten. Het lichaam is niet goed meer in staat om terug te vechten.

Stralingsbelasting kan ook een "moe gevoel" geven

Tegenwoordig is ook een zeer belangrijke oorzaak van vermoeidheid: stralingsbelasting. Onze leefwereld wordt hiermee steeds zwaarder belast. Het is echter mogelijk om dit op te sporen middels een test met het wangslijm. Straling kan door middel van een supplement, waaraan bepaalde egaliserende frequenties toegevoegd zijn, uitgewassen worden en er is apparatuur om jezelf tegen de steeds verdergaande straling te beschermen.

Tumor veroorzaakt ook vermoeidheid

En natuurlijk is ook een oorzaak van vermoeidheid  een proces waarin een tumor een rol speelt. Door de verhoogde celdeling in de tumor verbruikt dit erg veel energie en die moet ook ergens vandaan komen.

Oorzaak opsporen en behandelen vermoeidheid

Tal van oorzaken zijn te bedenken. Het gaat erom de juiste oorzaak op te sporen en daar op in te spelen.

Uit de anamnese en de EIS lichaamsscan wordt heel veel informatie gehaald, op grond waarvan behandeling ingezet wordt.

Ook is het zo dat de meeste ziekten ontstaan door tekorten. Wanneer een lichaam voldoende energie en de juiste stoffen tot zijn beschikking heeft zal het  zichzelf altijd weer regenereren. Het is maar net in welke mate het lichaam al gedegenereerd is. Het zal zich niet altijd volkomen kunnen regenereren.

Het is nog steeds: voorkomen is beter dan genezen.

 

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans