10 MEDICIJNEN DIE LEVERBESCHADIGEND WERKEN

Onze lever is een fascinerend orgaan dat verantwoordelijk is voor heel veel functies die nodig zijn om te leven. Leverziektes, een overdosis, leefstijl en erfelijkheid kunnen hier mede-oorzaak voor zijn. Ook geneesmiddelen die we nodig hebben voor andere problemen met onze gezondheid, kunnen helaas de lever beschadigen en leiden tot een slechte leverfunctie. Dit zijn de 10 belangrijkste:

1 – Paracetamol is de grootste boosdoener van de medicijnen die leverbeschadiging kunnen veroorzaken. Deze pijnstiller wordt veelvuldig – zonder recept verkrijgbaar – geslikt om pijn en koorts te verminderen. Bij een eenmalige inname van 4 gram zijn al nadelige effecten te verwachten. Vraag bij bestaande leverschade om een geschikt alternatief.

2 – Allopurinol vermindert de productie van urinezuur in het lichaam. Het wordt voorgeschreven om jicht en nierstenen te voorkomen. Allopurinol mag nooit met alcohol ingenomen worden. Zelfs zonder alcohol kan dit medicijn snel leverschade veroorzaken.

3 – Amiodaron is een anti-aritmisch hartmedicijn dat wordt gebruikt voor hartritmestoornissen, waaronder ventrikelfibrillatie, ventriculaire tachycardie, boezemfibrilleren en boezemfladderen. Het medicijn zorgt ervoor dat de hartslag regelmatig wordt. Levercelletsel wordt waargenomen na weken tot maanden gebruik.

4 – Amoxicilline met clavulaanzuur wordt als antibioticum gebruikt voor de behandeling van bronchitis, keelinfecties en bijholteontstekingen. Van dit medicijn is aangetoond dat het leverbeschadiging kan veroorzaken. Als je Amoxicilline voorgeschreven krijgt om een infectie te bestrijden, overleg dan met de arts over de gezondheidstoestand van je lever.

5 – Azathioprine dit medicijn onderdrukt de lichaamsafweer tegen vreemde cellen en het remt ontstekingen. Het wordt onder andere gebruikt bij reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn en auto-immune hepatitis. Na weken tot maanden na het innemen van dit medicijn kan leverschade optreden.

6 – Diclofenac dit is een NSAID (niet-steroïde anti-inflammatoir) geneesmiddel dat pijn stilt, koorts verlaagt en – zwelling door – ontstekingen verlicht. Leverbeschadiging door Diclofenac kan weken tot maanden na het begin van inname optreden. Stop onmiddellijk met het gebruik als er tekenen van leverschade optreden zoals misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, vermoeidheid, geelzucht, donkere urine of stopverfkleurige ontlasting.

7 – Risperidon en Quetiapine vallen in de groep antipsychotica en antidepressiva. Ze kunnen een verstopping van de galstroom veroorzaken. Voor mensen met een leveraandoening kan een galblokkade leiden tot verdere leverbeschadiging en vergiftiging.

8 – Anti-epileptica staan erom bekend dat anti-epileptische medicijnen leverschade kunnen veroorzaken. Bij gebruik van deze geneesmiddelen is het raadzaam om af en toe de gezondheid van de lever te laten testen via een bloedtest. Van Fenytoïne, Valproïnezuur, Carbamazepine en Lamotrigine is bekend dat ze leverbeschadiging veroorzaken.

9 – Isoniazide is een antibacterieel middel dat tuberculose behandelt of voorkomt. Het kan ernstige leverschade veroorzaken. Bij gelijktijdig alcoholgebruik of een leveraandoening is er een vergroot risico.

10 – Methotrexaat wordt gebruikt bij ontstekingsziekten zoals reumatoïde artritis, psoriasis, ziekte van Crohn en bij kanker (o.a. leukemie, borst-, bot-, darm en lymfklierkanker). Metrotrexaat wordt geassocieerd met chronische leverbeschadiging. De gezondheid van de lever moet nauwlettend in de gaten gehouden worden vanwege de bijwerkingen.

Wat merk je van een slechte leverfunctie?

De eerste signalen van leverproblemen zijn vermoeidheid, geelzucht en zwelling van de lever. Leververvetting ontstaat wanneer vet ophoopt in de levercellen, doordat het niet verwerkt kan worden. Deze fase is nog omkeerbaar. Na verloop van tijd kan dit overgaan in een leverontsteking (hepatitis) en uiteindelijk kan er levercirrose ontstaan. De levercellen sterven af en worden vervangen door littekenweefsel. Deze fase is niet te genezen en vaak dodelijk. Leverziekten zijn: alcoholische leververvetting Non-alcoholische leververvetting Levercirrose Hepatitis (virale infectie).

Populatie van verscheidenheid aan darmbacteriën gerelateerd aan anorexia nervosa

 Bij het bestuderen van de darm-hersen-as vonden onderzoekers bewijs van een relatie

Bron: University of North Carolina Health Care

Je immuunsysteem zelf beïnvloeden op centraal niveau

http://www.eenvandaag.nl/gezondheid/51219/nieuws_rond_immuunsysteem_sterkt_patiënten_

Superfoods wel of niet?

http://www.ahealthylife.nl/het-voedingscentrum-de-leugen-op-tafel/

Weet u dat:


Colloïdaal zilver een natuurlijk krachtig anti-bioticum is zonder bijwerkingen  en colloïdaal goud een natuurlijk anti-depressivum?

Omega olie

In diverse recente onderzoeken in vivo en vitro heeft de wetenschap sterke associaties gevonden tussen de consumptie van omega vet(zuren), EPA en DHA in visolie, Squalene en olijfolie en een verminderd voorkomen van kanker en cardiovasculaire aandoeningen.

Statines

Dat statines eigenlijk niet gegeven mogen worden aan mensen met de volgende ziekten/klachten: patiënten met schildklierproblemen, diabetespatiënten, bij hart- en  vaatproblematiek, bij zwaarlijvigheid.Waarom niet?  Omdat door de statines Q10 geblokkeerd wordt in de mitochondriën (de energiefabriekjes van de cel). Hierdoor ontstaat ernstige vermoeidheid als symptoom.

Ook spierzwakte, spierkrampen en spierpijn kunnen het gevolg zijn van het gebruik van statines. De hartspiercellen zijn hier ook gevoelig voor.

Zenuwcellen

Er eindigen meer zenuwcellen in ons maag-, darmstelsel dan in ons ruggenmerg.

Serotonine, Dopamine en depressie

  • 90 tot  95% van de totale serotonine wordt geproduceerd in de darmen en draagt bij aan de motiliteit en de peristaltiek .
  • Depressie en darmproblemen zijn aan elkaar gerelateerd.
  • SSRI's (anti depressiva) helpen niet wanneer mensen te weinig serotonine hebben. Er is dan te weinig om vast te houden in de synapsspleet.
  • Er kan ook depressie ontstaan door een tekort aan dopamine, adrenaline of gaba.

Vitamines

  • Langdurig gebruik van maagzuurremmers zorgt ervoor dat er een vitamine B12 tekort ontstaat.

Zwangerschap en babies

  • Er worden proeven gedaan bij vrouwen die 38 - 39 weken zwanger zijn, waarbij het embryo in de baarmoeder gevaccineerd wordt tegen kinkhoest.
  • Bij babies is de bloed-hersen-barriëre nog niet ontwikkeld. Daardoor kunnen de gevaarlijke transporterstoffen van vaccins, zoals aluminium, gemakkelijk in de hersenen komen    en beschadigingen veroorzaken.

Schimmel infecties

  • Bij candida zijn er veel te weinig bifidus en lactobacillen aanwezig.

Overgewicht

  • Onze darmen maken cannabis aan wanneer er vet gegeten wordt. Deze stof beveelt de hersenen om er meer van te eten, met als gevolg dat je niet eerder kunt stoppen met eten totdat de zak chips leeg is.

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans