Mond, gebit en amalgaan

Mond- en Gebit aandoeningen

Mond slijmvlies relatie met darmen

Het mondslijmvlies kun je als een belangrijke graadmeter zien van de toestand van het slijmvlies van de darmwand.

Wanneer het mondslijmvlies kapot is, zweertjes (aften) vertoont of snel bloedt, dan is het darmslijmvlies in ieder geval ook kapot. Andersom zit het anders in elkaar, wanneer het mondslijmvlies er goed gezond uit ziet wil dit trouwens nog niet zeggen dat het met de darmen ook goed gaat.

Vitamine C tekort kan ook een oorzaak zijn van snel bloedend tandvlees. Je bent dan überhaupt meer vatbaar voor ontstekingen. De darmen zullen dan ook hierin meedelen.

Mond en bacterien

Maar ook wanneer de schade van buitenaf aangebracht wordt, door bijv. een beugel is dit een kwalijke zaak.
Waar schade is kunnen bacteriën zomaar het lichaam binnendringen.

Aangezien de afstand van de mond tot de hersenen niet zo groot is ligt hier dan ook een groot gevaar.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die op 15 jarige leeftijd een beugel gehad hebben, waardoor er kleine wondjes aan het mondslijmvlies ontstaan,op latere leeftijd Parkinson kunnen ontwikkelen. Ook bij reuma is gebleken uit onderzoek dat bacteriële infekties via een beschadigd mondslijmvlies vaak een onderliggende oorzaak is bij deze ziekte.

Sowieso is het heel belangrijk dat de slijmvlies barrière van de mond gesloten is. Alle voeding komt via de mond. Deze zit vol met bacteriën. Wanneer het mondslijmvlies kapot is, is dat dus een zeer grote ingang voor allerlei ziekteverwekkers.

Daarom is het onderhoud van het gebit van het grootste belang. Wanneer er voedselresten achterblijven tussen de tanden gaan deze rotten: met als gevolg extra bacterievorming.

Dit komt dan via het spijsverteringskanaal in de rest van het lichaam. Door het maagzuur zal er wel het één en ander geelimineerd worden. Maar wanneer het mondslijmvlies geirriteerd is komt het direct in de bloedbaan.

Relatie gebit met amalgaam vullingen en gezondheid

Een slecht gebit en/of geirriteerd mondslijmvlies hangt dus direct samen met de gezondheid.

In het verleden werden er bij gaatjes in het gebit amalgaam vullingen geplaatst. Gelukkig wordt daar tegenwoordig ander materiaal voor gebruikt.

Amalgaam is hetzelfde als kwikzilver en dit is een zeer giftige stof. Bestaande vullingen blijven deze giftige stof afgeven door slijtage of gewoon door de stoffen die langskomen door de voeding. Dit amalgaam gif is een permanente bron van belasting voor het lichaam en kan veel klachten geven, waarbij niet zo snel aan deze oorzaak gedacht wordt.

Als er een dergelijke amalgaam vulling verwijderd moet worden, wordt het nog veel erger. Dan komt al dat gif in één keer vrij in de mond. Ook al wordt het nog zo goed afgezogen door de tandarts, op dat moment is er echt een heel hoge kwikbelasting.

Kwik is een neurotoxisch gif dat verlammingsverschijnselen kan veroorzaken.
De laatste jaren is er veel geschreven over de gevaren van amalgaam vullingen. Veel mensen zien  hun klachten verminderen of verdwijnen na amalgaam vulling verwijdering.

Testen met  Metatron Hunter, electro-acupunctuur, kinesiologie of de Vega test zijn in staat om aan te tonen dat er een amalgaambelasting aanwezig is. Ook kan dit worden gedaan met een DMPS urine provocatietest. Bij veel praktijken is duidelijk dat 10-20% van  de patiënten een amalgaambelasting heeft. Deze belasting met amalgaam kan een hoofdrol spelen of mede een oorzaak zijn van vele klachten.

Kwik zorgt ervoor dat in de mond een soort batterij aanwezig is. In amalgaam zitten vijf verschillende metalen en in de mond is speeksel dat als electrolyt functioneert. Hiermee is aan alle voorwaarden voldaan voor batterij vorming. Een gevolg hiervan is corrosie, die in de mond goed zichtbaar is. Hierdoor komt een kwik-ionen transport op gang en deze ionen zetten zich vast in het bindweefsel en binden zich aan eiwitten. Bacterien en andere micro-organismen zijn in staat om deze anorganische kwikverbindingen ( inactief ) om te zetten in organisch kwik ( actief ). Er worden dan zgn. supertoxinen gevormd die de mitochondrien functie nadelig beinvloed. Mitochondrien zijn de energiecentrales van onze lichaamscellen. Ook worden belangrijke stofwisselingsprocessen door blokkade van enzymen verstoord waardoor de energiehuishouding van onze lichaamscellen wordt getroffen. Een en ander kan lijden tot immunologische afweerreacties van de betreffende weefsels. Dit leidt tot een verslakking van dit weefsel: de organen gaan minder goed functioneren. Een vorm van vergiftiging dus!

Een ander gevolg van de batterijwerking is de zogenaamde amalgaam tatoeages, donkere vlekken in het slijmvlies van de mond, meestal in de buurt van de tanden en kiezen. Dit komt bij ongeveer acht procent van de mensen voor en is een aanwijzing voor elektrische activiteit

Het is belangrijk, om voordat amalgaam vullingen verwijderd worden  een lever ontgiftingskuur aangevuld met supplementen te doen.  Hiermee moet al 2 weken vantevoren begonnen worden en moet opgevoerd worden in de weken na de tandartsbehandeling.

Door een biologisch tandarts  worden amalgaamvullingen op een zo veilig mogelijke manier verwijderd. Maar ook dan is ontgifting noodzakelijk om het lichaam te beschermen.

Onderstaand een link naar een filmpje met informatie over giftige gassen die uit amalgaamvullingen komen.

http://www.youtube.com/watch?v=9ylnQ-T7oiA

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans