Gezondheid publicaties

Waarom worden we steeds zwaarder?

Dat is een vraag die velen zich stellen. Het werkingsmechanisme waardoor mensen zwaarder worden heet leptineresistentie.

De stof leptine wordt geproduceerd door vetcellen, dat is een normaal proces. Leptine bindt aan receptoren in de hypothalamus (een hersenkern) , waarop het signaal stop met eten afgegeven wordt, wanneer er weer voldoende energie gesignaleerd wordt.

Ontstekingsstoffen binden leptine, waardoor het molecuul te groot wordt en de bloed-hersen-barrière niet meer kan passeren en waardoor het STOP signaal niet meer op de hypothalamus aan kan komen. Dit is leptine resistentie.

Hierdoor blijft het hongergevoel of het gevoel te moeten blijven eten, waardoor gewichtstoename, meer ontsteking, meer cholesterol en bloedvetten.

Er ontstaat een steeds grotere leptine resistentie.

Bij kortdurende stress wordt er vet vrijgemaakt voor noodzakelijke directe energie. Wanneer stress te lang duurt ontstaat er door de resistenties die dan optreden (insuline-, leptine-, catecholaminen-) juist vetopslag, omdat de signalen de hersenen niet meer kunnen bereiken.

Wanneer men leptine resistent is heeft men ook een vervette lever, waardoor deze in zijn (ontgiftings)capaciteit beperkt is. O.a. frisdranken,vruchtensappen en energie drankjes, zorgen voor een vervette lever en voor leptine resistentie.

Het lichaam verzuurt, waardoor bijv. de darmflora aangetast wordt en het immuunsysteem onder druk komt te staan: ontsteking.

Maar ook is de mens onverzadigbaar voor bovengenoemde stoffen, waar handig op in gespeeld wordt door fabrikanten van bepaalde voedingsmiddelen en dmv smaakversterkers het leptine signaal in de hersenen getriggered wordt.

Het is belangrijk om jezelf te voeden met voeding die van oudsher geschikt is als echte voeding voor het lichaam, waar het lichaam iets aan heeft. Het lichaam kan zich dan regenereren in plaats van langzamerhand ziek te worden van middelen die wel eten zijn, maar niet als voeding bestempeld kunnen worden.

Bij gewichtsvermindering moet het leptineresistentie proces omgekeerd worden anders kom je in een jo-jo situatie terecht.

Het is verstandig om dit onder goede begeleiding te doen bijv mbv orthomoleculaire geneeskunde, waarbij tevens dmv een bodyscan de totale gezondheid in kaart wordt gebracht.

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans