Wetenschappelijke gezondheisdsartikelen

Maakt brood je dik en ziek?

De kans dat jouw brood je dik en ziek maakt, is heel erg groot. Brood is GEEN gezond voedsel (meer). Meer nog: het maakt je dik, zorgt voor ernstige gezondheidsproblemen en maakt je lichaam hongerig. Dat zegt de auteur van het boek Wheat Belly: Lose the Wheat, Lose the Weight, and Find Your Path Back to Health, de cardioloog William Davis, MD. Zijn boek is in geen tijd opgeklommen op de New York Times bestselling list en ik denk dat je best even leest wat hij te vertellen heeft. Ik zal het je hier kort even uitleggen...

Hij zegt dat de tarwe die we vandaag eten, in NIETS meer lijkt op de tarwe die onze grootouders aten. De tarwe die we vandaag eten, is zelfs geen tarwe meer. Het is een product dat ontstaan is door tarwe te kruisen met andere gewassen, door het te behandelen met Gamma-stralen en X-stralen om de opbrengst zo groot mogelijk te maken. Vroeger was tarwe, zo zegt William Davis, een gewas dat "4 feet tall" was. Vandaag de dag wordt er tarwe geoogst die maar "2 feet" groot is. Maar de opbrengst per hectare is wel veel groter geworden. Hoofdzakelijk omdat de tarwe zo gekruisd en behandeld is dat het gedeelte waar de zaadjes zitten veel groter is dan vroeger (hoe heet dit gedeelte? Ik ben geen landbouwer, dat is wel duidelijk ;-)) "Dat is toch goed: meer opbrengst per hectare?" hoor ik je al denken. Wel, nee. Niet echt. Want om meer opbrengst te krijgen, moet men de gewassen zo kruisen en behandelen dat het gewoon heel erg ongezond voor jouw lichaam wordt.

Als ik je zeg dat een zeer groot deel van de wereldwijde tarwe verkocht wordt door één van de grootste chemische spelers, wat zou je dan zeggen? Yep, een chemische speler. Een chemische reus die zich bezighoudt met tarwe. Een voedingsproduct. Of dat zou het toch moeten zijn... Geloof je me niet?

De Belgische overheid heeft een document ingediend dat gaat over gaat over een aardappeltestveld maar er wordt ook Clearfield Tarwe genoemd, de tarwe die verantwoordelijk kan zijn voor tal van gezondheidsproblemen: Ok, dus de tarwe die we eten, wordt "geoptimaliseerd" door een chemische reus zodat er meer opbrengst per hectare is. En dan? Dat ga ik je nu even uitleggen.

Die Clearfield Tarwe is in een laboratorium ontwikkeld. Zaadjes en kiemen worden blootgesteld aan het industriële gif sodium azide, dat schadelijk is voor mensen en zelfs kan ontploffen als er verkeerd mee wordt omgegaan, zegt dokter Davis. Deze tarwe kan niet zelf overleven in de natuur en de landbouwers moeten chemische meststoffen en sproeistoffen gebruiken om de oogst te garanderen. "Ja, en dan? Bijna iedere landbouwer bemest en besproeit zijn gewassen toch?" Ja, maar door de tarwe te bestralen, kruisen en bloot te stellen aan het giftige sodium azide zijn de aminozuren in de tarwe compleet veranderd. Vandaar de explosie van mensen die allergisch zijn voor gluten.. In tarwe komt de stof gliadine voor. Maar de "moderne" gliadine is een stof die honger opwekt en eetbuien uitlokt omdat ze zo ver af staat van de "originele" versie. De "nieuwe" gliadine zorgt voor een explosie van mensen met een glutenallergie en ongeveer alle ontstekingsziekten.

Om eerlijk te zijn, had ik nog nooit van het woord "ontstekingsziekte" gehoord dus ben ik even gaan opzoeken wat het precies is. Blijkt dat men aandoeningen als Alzheimer, artritis, astma, atheroscleroris (het verharden van je aders), ziekte van Crohn, colitis, dermatitis, hepatitis, Parkinson en "prikkelbare darm syndroom" bedoelt. Dat tarwe je hongerig maakt en eetbuien uitlokt, is volgens dr Davis een "bijwerking" van het kruisen, bestralen en blootstellen aan het gif. En dat er meer en meer "ontstekingsziekten" opduiken, is zonder twijfel het gevolg van het feit dat men meer en meer tarwe verwerkt in voedingsmiddelen. Wist je dat er tegenwoordig tarweproducten verwerkt worden in snoep, broodbeleg, sojasauzen, enz...

En er zijn nog gezondheidsproblemen met tarwe: het gebruik wordt gelinkt aan diabetes en zwaarlijvigheid. Dokter Davis zegt: "we moeten ons tarwegebruik niet terugschroeven, we moeten tarwe volledig schrappen uit ons voedingspatroon. Volledige schrapping is het best voor ieders gezondheid. In mijn ogen is tarwe zo'n ongezond en ziekmakend voedingsmiddel geworden" Wanneer de patiënten van dokter Davis het tarwegebruik volledig uit hun eetpatroon schrappen, is het gevolg meestal spectaculair: velen verliezen 10kg tijdens de eerste maand. Daarnaast hebben ze geen last meer van winderigheid, maagzuur, krampen en diarree. Ook gewrichtspijnen behoren snel tot het verleden.

Rogge, gerst en haver hebben volgens de dokter gelijkaardige aanpassingen ondergaan en daarom raadt hij aan om granen te eten die niet tot de "tarwe familie" behoren, zoals quinoa, boekweit, gierst en wilde rijst. En sowieso in veel kleinere hoeveelheden dan we tegenwoordig eten om een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel te voorkomen. Als je m'n nieuwsbrief al langer leest, dan weet je dat ik een voorstander ben van een koolhydraatarm voedingspatroon, waarbij koolhydraten vooral uit groenten komen, aangevuld met eiwitrijke producten als bonen, vlees, vis, eieren,...

Heb je na het eten van brood soms last hartkloppingen, hoofdpijn, concentratieproblemen of een lichte zwelling in je keel? Ik had het vroeger heel erg als ik brood uit de supermarkt at, een belegd broodje ging uithalen of teveel brood at. Als ik wit brood of witte pasta eet (wat ik dus nooit meer doe), heb ik gegarandeerd last van maagzuur en een opgeblazen gevoel. Nu weten we dus ook hoe dat komt...

Als je slank wil zijn, let je dus best op met het brood dat je eet. Eet eens wat vaker boekweit (pannenkoeken bijvoorbeeld) in plaats van massa's brood. Best is om je koolhydraten uit groenten te halen, aangevuld met vlees, vis, kip, eieren of bonen.

Veel succes

Groeten,

Peter

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans