Lyme / Borelia/ Epstein Barr = Pfeiffer / Herpes
Alleen mensen met een slecht werkend immuunsysteem zijn vatbaar voor een intra-cellulaire infektie zoals een lyme besmetting of andersoortige bovengenoemde besmetting. Dat betekent dat er altijd meer aan de hand is en voor de tekenbeet (virus) was, waardoor de persoon in kwestie niet voldoende afweerstoffen kon aanmaken om de indringer te elimineren.
Meestal is er al gedurende langere tijd een darmprobleem, slechte slijmvliesconditie, voedingsintoleranties of allergieën, waardoor de weerstand flink verminderd is. Dit dient dus altijd meebehandeld te worden.
Zoals bekend kan het heel moeilijk zijn om de ziekte van Lyme en wanneer deze vergezeld gaat van co-infekties zoals Borelia, boreliose etc. op te sporen via bloed onderzoek. Op dit moment geeft de zg. PCR-test het meest betrouwbare beeld. Bij deze test wordt nl gezocht op aanwezig DNA van Lyme, borelia etc. Wanneer er een besmetting is is de kans zo groot mogelijk dat dit duidelijk wordt. De betreffende bacteriën produceren ook poep dit zijn toxines voor de mens en deze bevatten hun DNA, waardoor de besmetting op deze manier te traceren is.
Veel informatie en 2 artikelen mbt de testmethoden, hun werking en betrouwbaarheid. https://www.tekenbeetziekten.nl/wp-content/uploads/2017/04/Niek_Haak___Waarom_is_er_geen_betrouwbare_test-2-1.pdf
Wanneer de teek, die gebeten heeft, zelf besmet is met infekties (co-infekties) kan hij deze ook aan de mens doorgeven. Hierin schuilt vaak het probleem van de ernst van de klachten.
De bacteriën die hierbij betrokken zijn verschuilen zich in de menselijke cel en zijn daardoor voor het immuunsysteem niet meer waar te nemen en daardoor wordt het bij de standaard bloed onderzoeken heel moeilijk om ze op te sporen. Daarnaast zijn er bepaalde typen Borelia die zich liever in weefsel dan in vloeistoffen (bloed, hersenvocht) nestelen. Verder zijn er typen die zich al binnen een uur al in een cystevorm veranderen, waardoor ze ook niet meer te traceren zijn.
Bij behandeling is het dus zaak om deze bacterie naar buiten de cel te krijgen en te elimineren. Dit is lastig, maar niet onmogelijk.
Er zijn verschillende plantentincturen die deze eigenschap hebben, Maar er is hierbij ook aanvullende therapie nodig. De biofilm die bacteriën om zich heen maken ter bescherming moet doorbroken worden en pas dan kunnen ze geelimineerd worden door de plantenstoffen en het eigen immuunsysteem. Zoals bovenstaand genoemd dient het immuunsysteem ook versterkt te worden en ook de oorzaak van het falende immuunsysteem opgespoord te worden.
Bij Epstein Barr is het vervelende dat er een relatie is naar zeer ernstige ziekten zoals bijv. de ziekte van Hodgkin en non-Hodgkin. Wanneer deze ziekte zich ontwikkeld heeft blijkt er altijd voorafgaand een EBV besmetting geweest te zijn.