Vette lever en maagzuur

Vette lever / maagzuur

Vette lever

Een vervette lever: mogelijk door veel alcohol gebruik, maar tegenwoordig ook door voeding veroorzaakt. Dit wordt dan non-alcoholic fatty liver genoemd. Een veelvoorkomend ernstig probleem.

Onze lever is het grootste ontgiftende orgaan, en is van invloed op onze totale gezondheid, aanmaak van diverse stoffen, afbraak van stoffen etc.

Van het grootste belang dat hij goed funktioneert, Een gezonde lever heeft tot 300% overcapaciteit om in moeilijke omstandigheden toch zijn werk te kunnen doen, zodat de eigenaar van de lever zichzelf niet vergiftigt door de afbraakstoffen, maar kan blijven leven.

Wanneer de lever vervet is kan hij zijn werk niet optimaal of maar voor een fractie blijven doen. Tal van klachten zijn het resultaat.

Zoals al genoemd is alcohol een belangrijke oorzaak van een vervette lever, maar ook voeding en dan met name de zoetigheden en fructose als stof in allerlei produkten verwerkt. Wanneer de persoon in kwestie dit wel tot zich neemt in de vorm van hoog glykemische koolhydraten: graanprodukten, aardappels, pasta's, zetmelen, frisdrank, bier, suikers, fructose, high corn sirup in produkten verwerkt en deze voeding wordt niet direkt gebruikt voor benodigde energie die geleverd moet worden, bijv in de vorm van lichamelijke prestaties, dan zal de lever deze stoffen omzetten in vet en dit wordt overal in het lichaam opgeslagen, zowel in de organen als tussen de organen, onderhuids etc. en dus ook in de lever.

 

Maagzuur:

Veel mensen hebben last van brandend maagzuur, oprispingen etc. Heel lastig en een vervelend gevoel. Vaak wordt er naar middelen gegrepen die dit verminderen of naar de huisarts gegaan en ontvangt men een maagzuurremmer.

Maar wat is er in de meeste gevallen aan de hand? Niet een teveel aan maagzuur is het probleem, maar een tekort, waardoor men deze klachten ervaart. Wanneer men dan ook nog een maagzuurremmer neemt gaat het echt fout.

Een juiste hoeveelheid maagzuur is van het grootste belang voor een goede spijsvertering, juiste Ph in de rest van het spijsverteringskanaal, darmen. Ieder deel van het spijsverteringskanaal heeft zijn eigen juiste Ph om optimaal zijn funktie te kunnen vervullen. Wanneer er hier iets verkeerd gaat, heeft dit grote gevolgen: een verstoring van de slijmvliezen doordat er meer rottingsflora komt door een te hoge Ph (te weinig maagzuur), daardoor meer ontstekingsactiviteit, waardoor de slijmvliezen, eerst in de darm en later van lieverlee overal in het lichaam zich slijmvliezen bevinden, beschadigen, doorlaatbaar worden, waardoor bacteriën, parasietem, schimmels etc het lichaam kunnen binnendringen en waardoor je allerlei klachten kunt ontwikkelen van simpel spierpijnen, gewrichtspijnen, maagzweer door Helico Bacter Pylori  tot reuma, ontstoken hartzakje, Alzheimer, Parkinson, verminderde werking van de schildklier en nog veel meer. Het is de weg naar ziekte, auto-immuunaandoeningen enn kanker.

Maar ook simpelweg het spijsverteren: de juiste Ph in de maag zet tal van vertering activiteiten aan, die volgens een bepaalde cascade verlopen, waardoor de verteringsactiviteiten op het juiste moment ook weer uitgezet worden.

Sowieso bij gebruik van maagzuurremmers kan vitamine B12 niet aangemaakt worden. Zie elders op deze site info mbt vitamine B12

Kortom: de zuurgraad in de maag is van het grootste belang.

Vaak is het heel lastig om van de maagzuurremmers af te komen. Men voelt zich ziek worden en grijpt er toch maar weer naar. Toch is er een manier om dit probleem goed op te lossen.

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans