Overgewicht en gewichtsbeheersing

Overgewicht en afvallen

afvallen overgewicht

 

BLIJVENDE GEWICHTSBEHEERSING/  TE ZWAAR OF TE MAGER?

 

Gewichtsbeheersing is een hot item. Diëetprogramma's te over. Steeds weer een nieuwe methode met de mooiste beloften. Het afvallen lukt in meerdere of mindere mate, maar na verloop van tijd kom je erachter dat je inmiddels meer weegt dan ooit. Velen hebben al van alles geprobeerd en kunnen zelfs de wanhoop nabij zijn. Laten zelfs een maagverkleining uitvoeren of een maagbandje plaatsen. Maar ook te mager kan een probleem zijn

WAAROM ZIJ WEL EN IK NIET?

Wat is de reden dat de ene mens gemakkelijk op gewicht blijft, terwijl de ander van alles en nog wat probeert en misschien maar een paar ons afvalt of helemaal niet aankomt wanneer te mager? Komt dat nou echt alleen maar door eten? Het is in ieder geval duidelijk, dat zowel bij te zware, als te magere mensen essentiële bouwstoffen gemist worden.Door de heersende opvatting“ ieder pondje gaat door het mondje” krijgt degene, die al van alles en nog wat geprobeerd heeft om af te vallen wel een schuldgevoel aangepraat. Maar is dat wel terecht? Of zijn er misschien mechanismen in je lichaam die verhinderen dat je afvalt en hoe kom je daarachter? Weet je eigenlijk wel hoe je lichaam reageert op allerlei soorten voeding? Zou je het fijn vinden om grip te hebben op je lichaamsgewicht, maar dan ook blijvend? Bij te zware mensen kan het te weinig eten vaak juist het probleem zijn. En is het wel zo gezond voor te magere mensen om door middel van slagroom en andere vette voedingsmiddelen en allerlei graanprodukten in gewicht aan te komen?

WELK TYPE SPIERVEZEL HEB JE?

Inmiddels is duidelijk geworden dat verbranding van voeding alles te maken heeft met de typen spiervezel die een mens heeft. Er zijn mensen met hoofdzakelijk spiervezeltype 1. Zij hebben geen moeite met afvallen wanneer ze aangekomen zijn, en zelfs dat is iets wat niet snel zal gebeuren. Dit zijn de mensen die zg. van alles kunnen eten zonder aan te komen. Daarnaast zijn er mensen met hoofdzakelijk spiervezel type 2a of 2b. Bij degenen met deze vezeltypes is een groot onderling verschil te bemerken bij de gewichtsbeheersing. Er zal een verschillend advies gegeven moeten worden om tot een goed resultaat te komen. Ook ten aanzien van beweging is bij de verschillende typen spiervezel een gericht advies nodig ook om bijv. van spiervezel type 2c een spiervezel 1 te kunnen creëren.

ANDERE BELEMMERENDE FAKTOREN:

Maar daarnaast kunnen er andere faktoren zijn, waardoor de gewichtsbeheersing niet zal lukken: je glucose huishouding is niet op orde, je schildklier werkt niet naar behoren, er zijn hormonale verstoringen, je hebt veel stress, of juist te weinig uitdaging in je leven, je hebt last van je darmen, je spijsvertering. Het is onzin om te zeggen: het te zwaar zijn is haar/zijn eigen schuld. Er kunnen allerlei oorzaken zijn die gewoonweg belemmeren dat iemand überhaupt maar af kan vallen of in gewicht aan kan komen.

LAATSTE ONTDEKKINGEN:

Er zijn studies geweest naar het waarom van het wereldwijd dikker worden van mensen, maar ook van dieren. Zelfs van wilde dieren. Geciviliseerde mensen en dieren kunnen we vaak nog wel begrijpen wanneer er naar de samenstelling van de voeding gekeken wordt: veel koolhydraten, maar dat wilde dieren, die toch nog steeds zichzelf met planten voeden, ook te zwaar worden is onbegrijpelijk. Er is ontdekt dat door de toename van CO2 in de lucht, planten veel langere wortels ontwikkelen, daardoor minder vocht nodig hebben, maar ook veel groter (en ook vetter) worden.  De samenstelling van de plant is daarbij veranderd. Er is een verschuiving opgetreden naar minder eiwitten en meer koolhydraten, minder vezels per plant. Voor ieder % minder eiwit is gemiddeld 14% meer vet en koolhydraten in de planten gekomen.Door deze verandering treedt er minder verzadigingsgevoel op en wordt er meer gegeten (dus veel meer koolhydraten). Dit is het probleem bij zowel de wilde dieren als bij de mensen.

Wanneer mensen minder koolhydraten gaan eten en meer eiwitten kunnen ze hun gewicht beter beheersen en hebben ook meer energie.

Verder blijkt ook uit onderzoek dat de samensteling van de darmflora bepalend kan zijn voor gevoeligheid voor overgewichtigheid.

EERST OORZAKEN OPSPOREN

Het is dus van het grootste belang om eerst de oorzaken op te sporen, om daarna een persoonlijk gericht advies te krijgen, ten aanzien van de behandeling hiervan en de voeding die men nodig heeft om blijvend grip te krijgen op het gewicht. Het doel is gezondheid en een betere kwaliteit van leven bij het ouder worden en minder kans op de welvaartsziekten: diabetes, hart- en vaatziekten en kanker.

 

 

 

Overgewicht en afvallen

Ten aanzien van overgewicht, afvallen en gewichtsbeheersing is door mij een speciaal programma ontwikkeld voor mensen die het erg lastig vinden om in één keer volgens de oer / paleo voedings principes hun voeding aan te passen.
Wanneer men volgens de oervoeding principes eet val je vanzelf af. Maar soms kan hetzelfde doel via een andere weg, de weg van geleidelijkheid , ook bereikt worden. Dit is per persoon verschillend.

Afvallen met oer / paleo voeding

Overgewicht wordt te lijf gegaan met een orthomoleculair gewichtsbeheersing programma en bevat richtlijnen voor 6 weken. Wanneer na 6 weken nog niet het gewenste resultaat behaald is, kunt u het 6-weekse lprogramma gewoon weer opnieuw doen, net zolang totdat het gewenste gewicht bereikt is. Ook bij dit programma wordt een anamnese afgenomen en een lichaamsscan gemaakt met behulp van de Esteck / EIS en indien noodzakelijk ook dmv de Metatron Hunter bodyscan.  U bent dus volledig op de hoogte van de toestand van uw lichaam wanneer u van start gaat en indien gewenst kan na verloop van tijd weer opnieuw een bodyscan gemaakt worden. Verder wordt het programma intensief begeleid.

Oer / Paleo voedings programma

gewichtsbeheersingDoordat u lijsten in gaat vullen krijgt u inzicht in de reaktie van uw lichaam. U kunt dan ook direkt op de juiste manier reageren wanneer het afvallen stagneert of u weer iets aan zou komen.
Met name hierdoor wordt het jo-jo-en voorkomen.

Naast het  programma wordt  geadviseerd om supplementen te gebruiken. Afvallen bij overgewicht is een bijzonder belastend proces voor het lichaam. Afvalstoffen zoals milieutoxines, zware metalen zijn bij mensen met overgewicht allemaal keurig in het vet opgeslagen en komen nu vrij. Het is zaak deze zo snel mogelijk en verantwoord uit het lichaam te krijgen. Het is daarom belangrijk dat het lichaam de juiste voedingsstoffen krijgt om zichzelf te herstellen. Ook ten aanzien van de huid en bloedvaten  is het belangrijk dat deze niet hun elasticiteit verliezen, maar de juiste voedingsstoffen krijgen , zodat deze zich kunnen regenereren en vwb hart en bloedvaten er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Orthomoleculaire begeleiding bij afvallen

Mogelijk blijkt uit de anamnese en de Esteck / EIS bosyscan en evt de Metatron Hunter bodyscan, dat het overgewicht veroorzaakt wordt door onderliggende problemen, waardoor iemand niet af kan vallen, zoals een verstoorde werking van de schildklier , een verstoorde glucose huishouding of andere hormonale verstoringen. Dan kan het voeding suppletie advies hierop aangepast worden, zodat deze funkties eerst of tegelijkertijd aangepakt worden, waardoor het afvallen wel mogelijk wordt.

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans