Orthomoleculair therapeut

Orthomoleculair Therapeut

orthomoleculair-therapeutWilleke Vis-van Staveren orthomoleculair therapeut

Sinds 2009 ben ik orthomoleculair therapeut volgens klinisch Psycho Neuro Immunologie (kPNI) en erkend lid van het MBOG, Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde. (www.mbog.nl) Tevens ben ik aangesloten bij het KAB: Klachtencommissie Alternatieve Behandelingen.(www.kab-klachten.nl)

In 2007 ben ik van start gegaan met een opleiding HBO medische basiskennis, waarna Orthomoleculaire Geneeskunde en aansluitend kPNEI (klinische Psycho-, Neuro-, Endocrino-, Immunologie).

Daarna ben ik mij gaan scholen in darm microbiologie en therapie, hormonale klachten, spijsverterings problemen etc

Verder heb ik het diploma BRAINQ behaald, een opleiding waarbij het belang en de werking van het endorfinesysteem wordt bestudeerd. Het endorfinesysteem wordt vanuit de genen aangestuurd en heeft betrekking op de werking van neurotransmitters (o.a. dopamine, serotonine, GABA) en hormonen (insuline, maar ook de geslachtshormonen), aanmaak van energie, ontgifting etc. Het is tevens verantwoordelijk voor de aansturing en het herstel van alle lichaamssystemen.Dit betekent dat de kennis die ik heb vergaard met de opleiding BrainQ overkoepelend en onderliggend is tenopzichte van de orthomoleculaire geneeskunde en de kPNEI .

Inmiddels heb ik ook de BrainQ opleiding mbt behandelen vanuit het endocnnabinoid systeem met goed gevolg  afgerond.

Hierbij vindt  behandeling plaats van alle zowel psychische als lichamelijke klachten vanuit het endocannabinoiden systeem. Dit is nog een stap verder dan behandeling vanuit het endorfine systeem, aangezien het endocannabinoide systeem hier nog onder ligt.. Op die manier pak je de oorzaak van de oorzaak aan. Receptoren worden gevoeliger gemaakt om zowel lichaamsnoodzakelijke  stoffen op te nemen als aan te maken, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangezet wordt en herstel kan plaatsvinden, wat dmv medicatie niet mogelijk is. Dan bestrijdt met alleen het symptoom wat merkbaar is.

De behandelingen die ik adviseer zijn dus  vanuit de  verstoring van het endorfinesysteem en het endocannabinoiden systeem, de verstoringen op het vlak van de spijsvertering en de werking van de darmen, met als zeer belangrijke faktor de juiste voeding en levensstyle. Het is het beste om iedere klacht vanuit dit onderliggende systeem te behandelen.

Zie in dit verband ook onderstaande uitleg van de VOITAL Stemanalyse.

Om lid te zijn van het MBOG is het noodzakelijk ieder jaar een bepaald aantal punten te behalen door nascholingsactiviteiten, waarbij kennis en inzicht verdiept en verbreed wordt. 24 punten is noodzakelijk per jaar om kennis actueel te houden en kwaliteit te waarborgen. Mijn gemiddelde aantal sinds het begin van mijn lidmaatschap ligt ieder jaar vele punten hoger

Onderstaand diploma's en certificaten mbt de volgende specialisaties:

 • HBO medische basiskennis 2008
 • HBO medische basiskennis en psycho-sociale basiskennis volgens Plato normen, CPION geaccrediteerd, 2016
 • Orthomoleculair therapeut;
 • Orthomoleculair kPNI* 1, 2 en 3
 • BRAINQ, geintegreerde epigenetica vanuit het endorfinesysteem
 • BRAINQ, endocannabinoide systeem
 • Fibromyalgie therapeut;
 • Gezichtsdiagnose;
 • Levend bloed analyse;
 • Darm problematiek en therapieën/ microbiologie/ intracellulaire infecties (LYME borreliose, Pfeiffer)
 • Hormoongerelateerde aandoeningen;
 • Reumatische aandoeningen;
 • Hart- en vaatproblemen;
 • Diabetes therapeut;
 • Chronische vermoeidheid;
 • Stralingstherapeut;
* klinisch Psycho Neuro Immunologie (kPNI)

Zoals duidelijk zal zijn hou ik me voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op geneeskundig gebied en binnen mijn vakgebied.

Voor ik van start ging in 2009  ben ik mij ook gaan verdiepen in medische scan-apparatuur om de diagnose maar zo betrouwbaar mogelijk te kunnen stellen en om mede op grond daarvan het juiste behandelplan op te kunnen stellen.

Ik maak gebruik van de Bodyscans ESTECK, EIS, HUNTER Metatron (hetzelfde als de Oberon), de VOITAL Stemanalyse, waarvan een rapport per mail toegezonden wordt en om straling te reduceren de Wibronics Spininverter (ook behandeling bij chronisch zieken om hen uit de negatieve neerwaartse spiraal te halen).

Er kan, indien naar mijn inzicht noodzakelijk, dus op 5 verschillende manieren : anamnese dmv symtoom inventarisatie, Esteck, EIS, Hunter en de Voital stemanalyse een beeld van uw gezondheid worden verkregen, op grond waarvan een behandelplan gemaakt wordt.

Esteck / EIS bodyscan

Inmiddels werk ik met een electro-interstitiële scan (E.I.S.), waarbij door middel van niet-waarneembare electrische stroompjes een 6 puntsmeting wordt verricht: 2 electroden op het voorhoofd, handen op platen en voeten op platen geplaatst. Binnen een paar minuten worden de weerstanden binnen de interstitiële vloeistof (de vloeistof tussen de cellen), gemeten en daarna vergeleken met een database van een zeer grote groep europese gezonde mensen. Op grond hiervan komen waarden tot stand van de desbetreffende gescande persoon en wordt binnen enkele minuten een zeer betrouwbaar beeld verkregen van de totale fysieke gezondheidstoestand van de desbetreffende persoon. Tevens is dan o.a. bekend wat de huidige vitamine- en mineralen status, maar ook  o.a. het serotonine en dopamine gehalte is en bijv. ook cortisol en DHEA. Verder wordt ook aan de hand van de lichamelijke status door de scanapparatuur een persoonlijk voedingsadvies gegeven. Alles met het doel om verbetering van de gezondheid te verkrijgen.

EIS scanAangezien afwijkingen in de interstitiële vloeistof al in een eerder stadium geconstateerd kunnen worden dan dat afwijkingen in het bloed zichtbaar zijn kan op deze manier ook zeer goed preventief gewerkt worden en via opeenvolgende scans met tussenpozen van 4-6 weken gezien worden wat er daadwerkelijk gebeurt in het lichaam door de behandeling.

 

 

Metatron Hunter bodyscan

De Metatron Hunter bodyscan is een zeer geavanceerd bodyscan systeem. Alle lichaamsweefsels kunnen hiermee in kaart worden gebracht, werking en verstoringen.

U zit ontspannen op een stoel met een speciale hoofdtelefoon op voor een computerscherm. U kunt uw kleding aanhouden. De verschillende punten en organen worden rechtstreeks en contactloos benaderd. U voelt niets van de meting. Op het computerscherm ziet u de organen en de systemen van het lichaam met de aangegeven markeringen.

Het apparaat Metatron behoort tot de klasse van de zogenoemde ‘intelligente’ computers en is gebaseerd op de Quantum- theorie van entropie-logica (onderstaand meer hierover). Het apparaat is ontworpen voor de Russische ruimtevaart om veranderingen in het lichaam te registreren.

Behalveinzicht in het funktioneren van uw lichaam en conditie van de weefsels, zoals borstweefsel, darmweefsel, hersenweefsel, maar ook het hart en de bloedvaten, kortom al le weefsels en organen van uw lichaam,   biedt de Metatron Hunter nog de volgende mogelijkheden:

 • Bacteriële-, parasitaire-, schimmelbelasting worden aan het licht gebracht,
 • Stimuleren van de zelfregulerende werking van het lichaam met Meta-therapie,
 • Het uitkiezen van een juist voedingssupplement,
 • Het geven van voedingsadviezen.

 

Gerelateerde afbeelding

 

VOITAL STEMANALYSE

Er wordt een geluidsopname gemaakt, waarbij u in een microfoon tot 120 telt. Bij deze opname worden alle frequenties gemeten die van belang zijn om een juist beeld van lichamelijke en psychische gesteldheid weer te geven. Tevens wordt hierbij gemeten welke tekorten/ overschotten en in welke mate er bestaan t.a.v. vitaminen en mineralen, zodat hier op ingespeeld kan worden.

Wat de psyche betreft er wordt het volgende gemeten:

emotionele kenmerken, rationele kenmerken, intrinsieke en extrinsieke motivatie: Intrinsieke motivatie is de motivatie die vanuit de persoon zelf komt. Als een persoon intrinsiek gemotiveerd is voert hij een handeling uit omdat hij het graag wil, niet omdat hij van buiten af wordt gemotiveerd dit te doen zoals bij extrinsieke motivatie.

Verder wordt het gedrag en het funktioneren gemeten.

Inmiddels is bekend dat onze psyche de aansturing is van ons lichamelijk welzijn of verminderd funktioneren, onbehaaglijk voelen, goed/ gelukkig voelen. Het zg. endorfinesysteem, dat aangestuurd wordt vanuit onze genen. Vanuit het endorfinesysteem vindt regeneratie van het lichaam plaats wanneer de juiste stoffen voorhanden zijn.

Mijn behandelwijze vindt plaats vanuit deze visie.

De VOITAL stemanalyse is een zeer betrouwbare manier van meten van zowel de psyche als het lichamelijk funktioneren. De frequenties in de stem zijn de meest zuivere weergave hiervan!

Een kort filmpje ter introduktie van de VOITAL stemanalyse:

https://www.youtube.com/watch?v=C_pT8-ykaKI&t=14s

Van deze analyse krijgt u een rapport thuis per mail, zodat u alles op uw gemak kunt doorlezen.

 

 

 

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans