Gezondheid publicaties

BLIJVENDE GEWICHTSBEHEERSING

Blijvende gewichtsbeheersing ?

Gewichtsbeheersing is een hot item. Diëetprogramma's te over. Steeds weer een nieuwe methode met de mooiste beloften. Het afvallen lukt in meerdere of mindere mate, maar na verloop van tijd kom je erachter dat je inmiddels meer weegt dan ooit. Velen hebben al van alles geprobeerd en kunnen zelfs de wanhoop nabij zijn. Laten zelfs een maagverkleining uitvoeren of een maagbandje plaatsen. Maar ook te mager kan een probleem zijn

WAAROM ZIJ WEL EN IK NIET?

Wat is de reden dat de ene mens gemakkelijk op gewicht blijft, terwijl de ander van alles en nog wat probeert en misschien maar een paar ons afvalt of helemaal niet aankomt? Komt dat nou echt alleen maar door eten? Het is in ieder geval duidelijk, dat zowel bij te zware, als te magere mensen essentiële bouwstoffen gemist worden.Door de heersende opvatting“ ieder pondje gaat door het mondje” krijgt degene, die al van alles en nog wat geprobeerd heeft om af te vallen wel een schuldgevoel aangepraat. Maar is dat wel terecht? Of zijn er misschien mechanismen in je lichaam die verhinderen dat je afvalt en hoe kom je daarachter? Weet je eigenlijk wel hoe je lichaam reageert op allerlei soorten voeding? Zou je het fijn vinden om grip te hebben op je lichaamsgewicht, maar dan ook blijvend? Bij te zware mensen kan het te weinig eten vaak juist het probleem zijn. En is het wel zo gezond voor te magere mensen om door middel van slagroom en andere vette voedingsmiddelen en allerlei graanprodukten in gewicht aan te komen?

WELK TYPE SPIERVEZEL HEB JE?

Inmiddels is duidelijk geworden dat verbranding van voeding alles te maken heeft met de typen spiervezel die een mens heeft. Er zijn mensen met hoofdzakelijk spiervezeltype 1. Zij hebben geen moeite met afvallen wanneer ze aangekomen zijn, en zelfs dat is iets wat niet snel zal gebeuren. Dit zijn de mensen die zg. van alles kunnen eten zonder aan te komen. Daarnaast zijn er mensen met hoofdzakelijk spiervezel type 2a of 2b. Bij degenen met deze vezeltypes is een groot onderling verschil te bemerken bij de gewichtsbeheersing. Er zal een verschillend advies gegeven moeten worden om tot een goed resultaat te komen. Ook ten aanzien van beweging is bij de verschillende typen spiervezel een gericht advies nodig ook om bijv. van spiervezel type 2c een spiervezel 1 te kunnen creëren.

ANDERE BELEMMERENDE FAKTOREN:

Maar daarnaast kunnen er andere faktoren zijn, waardoor de gewichtsbeheersing niet zal lukken: je glucose huishouding is niet op orde, je schildklier werkt niet naar behoren, er zijn hormonale verstoringen, je hebt veel stress, of juist te weinig uitdaging in je leven, je hebt last van je darmen, je spijsvertering. Het is onzin om te zeggen: het te zwaar zijn is haar/zijn eigen schuld. Er kunnen allerlei oorzaken zijn die gewoonweg belemmeren dat iemand überhaupt maar af kan vallen of in gewicht aan kan komen.

EERST OORZAKEN OPSPOREN

Het is dus van het grootste belang om eerst de oorzaken op te sporen, om daarna een persoonlijk gericht advies te krijgen, ten aanzien van de behandeling hiervan en de voeding die men nodig heeft om blijvend grip te krijgen op het gewicht. Het doel is gezondheid en een betere kwaliteit van leven bij het ouder worden en minder kans op de welvaartsziekten: diabetes, hart- en vaatziekten en kanker.

ESTeck / EIS lichaamsscan / Metatron Hunter bodyscan/voital stemanalyse

Het ESTeck Complex Systeem is een zeer laagdrempelige bodyscan, die u binnen 5 minuten een bodyscan op maat geeft metals resultaat een grondige, betrouwbare analyse van uw lichamelijke conditie, levensstijl, werking van uw hersenen, hart- en bloedvaten, ademhalingsstelsel, spieren- en zenuwstelsel, spijsverteringsstelsel en nog veel meer.

De Metatron Hunter bodyscan wordt op een andere manier gemeten: dmv een koptelefoon waardoorheen frequenties worden gezonden. Op deze manier wordt de kwaliteit en werking van de weefsels in kaart gebracht. Wanneer er een verstoring wordt gevonden gaat het systeem "hunten"en zoekt tot op DNA nivo naar de aard van de verstoring. Ook wordt met deze scan duidelijk of er bacteriële, parasitaire of virale verstoringen zijn. Tevens overgevoeligheden, allergieën, belasting met straling, zware metalen etc. Verder kan er met deze apparatuur ook dmv frequenties therapie worden toegepast op de gevonden verstoringen. Zie een info filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pwRk2nUWoc4

Lees meer over de lichaamsscans